NAŠA ZGODBA

Blanka

Kdo je Blanka

Že od nekdaj sem bila drugačna. Drugačna od svoje družine. Odraščala sem v družini, kjer so bila potovanja prava redkost.

Pravzaprav je bilo naše edino potovanje vsakoletno potovanje na morje. Medtem ko je ta dogodek mojim staršem predstavljal velik stres, sem jaz nestrpno čakala dan, ko se bomo odpravili na pot. Meni je začetek dopusta predstavljal trenutek, ko smo zložili kovčke v avto in se odpravili na pot.

Želja po potovanjih in drugih doživetjih je postala tako velika, da sem se ob vpisu na Srečno šolo odločila za smer turizem. Šola mi je bila pisana na kožo. Poleg predmetov, ki so me zanimali, nam je omogočila tudi potovanja. In prav tu sem se prvič srečala z dogodivščinam na poti. 

Kot senca sem sledila vodnikom, od njih črpala znanje in se od njih učila osnov organizacije in vodenja skupin. Srednja šola mi je dala znanje in
izkušnje, starši so mi v tem obdobju dovolili tudi, da potujem s starejšo sestro v lastni režiji in to me je še bolj okužilo.

Po srednji šoli sem vpisala študij smer  umetnostna zgodovina. Študij je bil sicer zanimiv, vendar nisem našla ostanka na mestu, želja po potovanjih je bila prevelika. S pridobitvijo
licence za turistično vodenje sem uspela združiti prijetno s koristnim. 

Potniki so spraševali ali je naporno in ali se kdaj naveličam, a moj odgovor je bil
vedno isti : Na tak način živim svoje sanje.


Na enem izmed potovanj semzaslišala čudovit, prodoren glas vodnikain morala sem ga spoznati. Usoda je hotela, da sva se zbližala in postala par,ki je delil iste sanje. Iste sanje so naju vodile po svetu, hkrati pa so namaiste sanje sčasoma namenile otroke.

Kot skrbna in odgovorna mama sem se odločila, da si poiščem službo, ob kateri bom lahko doma z otroki. Preizkusila sem se na različnih delovnih
mestih. Delala sem na centru za razvoj podeželja, v turistični agenciji in v vrtcu kot vzgojiteljica. A nikjer nisem našla ostanka, želja po potovanjih me je gnala dalje, na pot. In sem šla, spet pričela vodi skupine, kot nekdaj. 


Vendar pa ni bilo enako. Nekaj je manjkalo. 


Navajena na potovanja s partnerjem in družino, mi masovni turizem ni več odgovarjal. Preveč naglici in premalo poudarka na vsebini. 

Želela sem si, da bi ljudem lahko omogočila bolj oseben stik, stik z mano, domačini, gostujočo deželo. Čas, da se začuti utrip mesta, podeželja, čas za pristnost, za doživetje. 

Tudi partner je v tem času prišel do enakih zaključkov, zato sva se odločila, da bova ravno to ponudila svojim potnikom. 


Individualno naravnane programe, prilagojene posamezniku, sprejemala majhne skupine in jim nudila sebe, osebno in celostno doživetje na način, ki pusti pečat in čudovit spomin, ki traja in traja.

Ker ne gradimo na kvantiteti, pač pa želimo svojim gostom ponuditi kvaliteto.

Marko

Kdo je Marko

Po mojem skromnem mišljenju, potovanja in odkrivanje čarobnih kotičkov našega planeta predstavljajo velik del mojega DNK.

Ko sem bil še otrok, smo podobno kot ostale družine v bivši Jugoslaviji vsako leto poleti migrirali v severno in osrednjo Dalmacijo. Poleg tega, pa sta starša, ki sta imela izjemen občutek za potovanje in odkrivanja novih krajev, bratu in meni razkazala velik del Evrope in takratne domovine. 

Potovali smo po Avstriji, Italiji, Nemčiji, Poljski, Češki, Slovaški, Madžarski in seveda po celotni Jugoslaviji.

Kasneje, v času srednje šole in študija, sem kot član folklorne skupine Koleda prepotoval velik del sveta, saj smo se kot skupina udeleževali
mednarodnih festivalov doma in po svetu. Tako smo poleg evropskih držav obiskali tudi Tajvan, ZDA, Avstralijo, Novo Zelandijo,…

Najlepši del poletnih počitnic sem kot tabornik preživel na idiličnem taborniškem prostoru v neposredni bližini Bleda. V pristni in neokrnjeni naravi smo pridobivali znanja o življenju v naravi in nezavedno tudi neprecenljive življenjske izkušnje.

Drugače sem pa ves prosti čas izkoristil za potovanja, kjer sem odkrivali znane in manj znane kotičke našega planeta. Izven uhojenih poti je bil in je še vedno moj najljubši način raziskovanja tujih krajev.

Najraje iščem stik z domačini in druženje z njimi, saj se od njih največ naučim, spoznam njihovo kulturo, lokalno gastronomijo, način življenja in kjer dobim neprecenljiv vir informacij in življenjskih izkušenj.


In to želim pokazati in predstaviti tudi mojim gostom.

Ker sem med študijem veliko potoval, sem takoj po študiju pričel z vodenjem krajših izletov v bližnje države kot so Italija, Avstrija, Nemčija,…

6 sezon kot turistični vodnik v Grčij in 6 v Španiji, ter več kot 300 daljših potovanj po celem svetu je izjemna šola, neprecenljiv vir izkušenj in znanj, ki mi pridejo še kako zelo prav.

Sploh pa sem na enem izmed potovanj, v Italiji, natančneje v Pisi spoznal Blanko, svojo sedanjo partnerko in ljubezen mojega življenja. Z njo si
deliva isto strast do potovanj, odkrivanja novih in drugačnih krajev, raziskovanja lokalnih kultur, tradicij, gastronomije, narave in vsega  zanimivega.

Zato sva se odločila, da ustanoviva novo agencijo in našim potnikom ponudiva drugačna in edinstvena potovanja.

In tu se prične pisati naslednje poglavje mojega življenja, čigar upam, da boste tudi vi.

KAKO SMO ZAČELI IN KAKŠNA JE NAŠA VIZIJA

Danes se to zdi že zelo dolgo nazaj, ko sva vsak zase živela popolnoma drugačni življenji. 

Kljub najini drugačnosti pa sva imela enako željo, in sicer, potovati, spoznavati nove kraje, ljudi, gastronomijo, kulturo, običaje…

Oba sva s takim načinom življenja pričela kot turistična vodnika, najin sanjski poklic.
Pri tem delu sva dobila ogromno izkušenj tako z organizacijo in vodenji, z delom na terenu, naučila sva se prepoznati želje in potrebe potnikov. Med gosti sva dobila veliko znancev in prijateljev, neprecenljive izkušnje in ogromno znanja. Na neki točki sta se najini poti združili; pred svetovno znanim poševnim stolpom v Pisi, eni izmed najbolj romantičnih krajev našega planeta.

Delila sva isto strast in kadar je le bilo možno, sva potovala tudi sama, v lastni režiji.
Pri najinih potovanjih niso bile pomembne zgolj znamenitosti, pač pa tudi utrip mesta, dežele, vzela sva si čas, postala za trenutek, prisluhnila zvokom, se naužili vonjav ter odprla oči, da sva ujela utrinek vsakdanjega življenja. Pomembno nama je bilo vzpostaviti stik z domačini, saj sva le tako lahko začutila in okusila njihov življenjski ritem, njihov način življenja.


Hvaležna za vse izkušnje, ki nama jih je podaril masovni turizem, ter možnosti, da sva se spoznala, sva pri svojem delu vedno bolj pogrešala možnost gostom nuditi osebni stik in pristno izkušnjo. Svojim gostom, znancem in prijateljem sva želela dati nekaj posebnega. V tem hitrem in stresnem tempu življenja sva si zaželela, da bi potnikom lahko ponudila nekaj več, doživetje, ki bi bilo lepše, boljše, bolj pristno, osebno.

Ta želja naju je vodila do točke, kjer sva se odločila, da se odrečeva masovnim številkam.
Zavedava se, da spoznati destinacijo ne pomeni ogledati si čim več stvari v najkrajšem možnem času, pač pa vzeti si čas, sproščeno zadihati in destinacijo začutiti in doživeti ter izkusiti njeno kulturo ne glede na to, kaj nam ponuja. Vse to pa je mogoče le ob individualnem pristopu, v majhnih skupinah, kjer se lahko povežemo, navežemo in prilagodimo potrebam posameznika.


Tako je nastala najina potovalna agencija, ki ponuja unikatna, pristna doživetja za manjše skupine, kjer smo lahko bolj osebni ter se lažje prilagodimo željam in potrebam naših potnikov. 


Po najboljših močeh se trudiva, da naše goste sprejmeva in vodiva midva osebno, da se vam lahko maksimalno posvetiva, saj ste nam vi in vaše zadovoljstvo ob koncu dneva najpomembnejše.

Kaj za vraga je pangea

Pangea je grško ime za supercelino oz. pracelino in pomeni VSE ZEMLJE.

Ta supercelina je združevala vse današnje celine, ki so se od nje zažele ločevati pred približno 200 milijoni let.
Geologi predvidevajo, da bodo čez približno 250 milijonov let celine spet trčile druga v drugo in nastala bo Pangea II (Pangea Ultima).

Naša želja, misija in poslanstvo je, da našim gostom pokažemo in razkažemo lepote sveta, njegovo naravno raznovrstnost, kalejdoskop kultur, običajev, gastronomije, barv, vonjav, dihjemajoče narave in vsega, kar v nas pusti neizbrisni pečat zadovoljstva in izpopolni duha.

Pangea Adventures

IN KAJ NAŠ LOGO SPLOH PREDSTAVLJA

Avtor našega loga je g. Grega Žigon, mlad, a izjemno nadarjen slovenski oblikovalec. V sodelovanju z njim smo ustvarili logo, za katerega upamo trditi, da predstavlja nas in našo filozofijo.


Ker je sedež naše agencije v Sloveniji, smo se odločili, da bo v našem logu zastopana naša najvišja gora Triglav, ki je že v predkrščanskem verovanju Slovencev predstavljala troglavo božanstvo neba, zemlje in podzemlja. Zato ta del loga predstavlja vznemirljivost, adrenalin, pustolovščino, aktivnosti v naravi, na prostem,…


Modra barva predstavlja vodo, nepogrešljiv vir našega življenja,...

... zelena pa vso naravo. S tem želimo poudariti, da pri agenciji Pangea Adventures damo izjemni pomen na ohranjanje narave.


Z našimi potovanji in aktivnostmi želimo pustiti čim manjši ali celo ničelni ogljični odtis. 


Je pa večina naših potovanj in aktivnosti tesno povezana z naravo (tečaji življenja in preživetja v naravi, pohodništvo, jamarstvo, jadralno padalstvo, kolesarstvo, vodni športi in še bi lahko naštevali).