Jeep willys in viseči šotor

Legendarni Jeep Willys in avanturistično doživetje v visečem šotoru

Jeep Willys in viseči šotor

Od: 01.05.2020

Do: 30.09.2020

Redna cena:

499,00 EUR za max 3 osebe 

(možno tudi 2 odrasli osebi in 2 otroka, vendar le ob vnaprejšnjem dogovoru)

2020 promo popust:

379,00 EUR za max 3 osebe

Izpolnite spodnji obrazec in dogovorili se bomo o ostalih podrobnostih:

Si želite obiskati, resnično doživeti ter pobližje okusiti neokrnjeno naravo?

V dolini smaragdne rekeSoče se vam ponuja nepozabno doživetje, ki vas ne bo pustilo rahločutne. Polegtega, pa vam dolina, objeta s stenami alpskih vršacev ponuja potop v preteklostter spoznavanje njene burne zgodovine, ki je krojila razvoj krajev, ljudi inzaradi katere je dolina Soče takšna kot je; čudovita, dihjemajoča, neokrnjena, divja,…

Med vožnjo z vojaškim jeepom, narejenim v času 2.s.v. boste spoznali zgodovino teh krajev in

prisluhnili mnogoterim zgodbam ki se že stoletja iz roda v rod prenašajo med lokalnim prebivalstvom.

Pot nas bo vodila mimo manjših krajev, skozi vasi in doline ker bomo občudovali lokalno arhitekturo in mojstrsko tradicionalno stavbarstvo, ki tukaj še kako živo.

Poleg arhitekture, stavbarstva, prijaznih in srčnih domačinov, izvrstne kulinarike,… pa tem krajem daje čarobnost predvsem dihjemajoča narava. Prekrasne in številne gozdne poti, 
visokogorski pašniki in živina ki se pase na njih, travniki polni živo pisanega cvetja, potočki in reke katerih voda nagajivo skače preko kamenja proti dolini.
Manjši in večji slapovi ter stotero izvirov izjemno kvalitetne in zdravilne pitne vode so vir neprecenljivega naravnega bogastva tega dela sveta. Ni veliko krajev na svetu, ki omogočajo prekrasen pogled na vršace visokih vrhov Alp na eni in Jadranskega morja na drugi strani. Za piko na »i« pa boste vaša čutila razvajali še z vonjem in okušanjem čistega gorskega zraka, ki mu dodatno energijo daje še pridih bližnjega Sredozemlja.

Obiskali boste številne kraje, povezane z najbolj znanim dogodkom tod okoli. Iz časa 1.s.v. ko je v teh krajih potekala ena izmed glavnih bitk, ki je odločala o zgodovini tega dela sveta in ki so jo poimenovali kar Čudež pri Kobaridu. Del te zgodbe je tudi svetovno znani pisatelj Ernest Hemingway, saj je tukaj preživel del svojega življenja. Tragični dogodek v tistem času, katerega je bil osebno deležen je spodbudi pisatelja, da je napisal legendarni roman »Farewell to arms«.

Utrjeni jarki, strelne line, mulatiere in v skalo vklesani bunkerji nam živo pričajo o kruti ppreteklosti in z malo domišljije lahko podoživite življenje in trpljenje mladih vojakov, ki so se tukaj borili in dali svoja življenja v tej neusmiljeni in nesmiselni vojni. Obiskali bomo nekaj teh pomnikov, se sprehodili po še danes dobro ohranjenih jarkih, pokukali v temne, vlažne in ladne bunkerje.

Obiskali bomo kostnico več deset tisoč padlim vojakom in visoko nad dolino, kjer nam bo dih jemala neokrnjena narava, in visoki vrhovi julijskih Alp občudovali mojstrovino stavbarske arhitekture, ki so jo z nadčloveškimi napori in z velikim odrekanjem v obliki lesene cerkvice Svetega Duha v Javorci zgradili vojaki v času najhujše vojne vihre.

V popoldanskem času bomo preteklost pustili za seboj in se napotili v gozd, daleč stran od od hiš, prometa, ljudi, elektronike in zvokov modernega sveta. Med drevesa bomo napeli specialno zasnovan viseče lebdeč šotor, ki nam bo nudil varno zavetje do naslednjega jutra.

Ko se prasketanje pojenjajočega ognja umiri, bomo uživali v zvokih, ki jih gozd pričara ponoči.
Okusili bomo prvinskost narave, v kateri človek še ni pustil večjih sledi.
To je čas, ko se lahko posvetimo sami sebi in svojim mislim. Trenutki, ki se vam bodo za vedno vtisnili v spomin in srce.