EDINSTVENO ADRENALINSKO VERTIKALNO DOŽIVETJE

Doživite vertikalno kampiranje na specialni platformi visoko nad dolino Soče

Edinstveno adrenalinsko vertikalno doživetje

Od: 01.05.2020

Do: 30.09.2020

Redna cena:

950,00 EUR za 2 osebi
800,00 EUR za 1 osebo

2020 promo popust:

750,00 EUR za 2 osebi

699,00 EUR za 1 osebo

Izpolnite spodnji obrazec in dogovorili se bomo o ostalih podrobnostih:

Doživite Edinstveno Adrenalinsko Vertikalno Doživetje na specialni platformi visoko na dolino reke Soče.

Na skrajnem zahodnem delu Slovenije, v prostoru, kjer se božajo mediteranski in alpski vetrovi, leži dolina Soče. 

Nad njo se pnejo dva tisoč in več metrov visoki alpski vrhovi s prepadnimi stenami. Manjše, pa zato nič manj zahtevne in prepadne, lahko najdemo že v dolini, tik nad eno najlepših evropskih rek Sočo ali bližnjo Nadižo.


Ob šumenju alpskih rek in neizprosni vertikali prepadnih sten vam ponujamo nepozabno doživetje – spanje v visečih platformah – iznajdbi plezalcev Yosemitskih sten. Vanje vas bodo namestili izkušeni gorski reševalci in vodniki. Pa spali, tako kot zmagovalci sten v Yellowstonu, ne boste prav dosti – adrenalina in doživetij bo preveč. Noč bo prepolna žuborenja reke in zvokov noči, ki jih podnevi ne slišimo.

Prostor, katerega atmosfero boste vsrkavali, je prav poseben. Le lučaj pod vami je bivališče naših  prednikov iz bronaste dobe. Ob reki pelje starodavna pot iz romanskega v germanski svet, ki je v zadnjih tri tisoč letih prenašala pohode vseh vojsk in armad – od topota kopit keltskih bojnih konj do drdranja koles in gosenic armad iz 2.sv. vojne. V 1.sv. vojni so si gore ob reki podajale odmev najsilovitejšega grmenja topov v gorskem svetu v vsej človeški zgodovini. Na bližnjem travniku pod vami so po 2.sv. vojni vojaki ameriške 88. gorske divizije postrojene čakale poveljnika ameriških sil v Evropi Eisenhowerja, ki je prišel lokalno prebivalstvo vprašat, kje bi bila pravična meja med romanskim, germanskim in slovanskim svetom.

Ob ugašanju dneva in njegovem ponovnem prebujanju bo vaš pogled uprt v igre svetlobe v mogočni steni Krna, simbolne gore, ki se pne nad zgodovinskim Kobaridom ( Caporetto).

Po doživetij in impresij polni noči bo sledil še adrenalinski spust čez visoko previsno steno. 

Ko boste bosi prebredli še reko Nadižo, boste čez 10 minut zopet v svetu, iz katerega sta za eno noč pobegnili.